Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zásahy 2020

č.1:  10.02.2020 Technická pomoc - odstranění stromů - v 04:38 byl KOPIS PK vyhlášen poplach k odstranění spadaných stromů přes silnici z Merklína na Horušany. Jednalo se o vzrostlé smrky vyvrácené silným větrem přes celou komunikaci. Stromy byly rozřezány pomocí motorové pily a silnice byla uklizena - JSDH Merklín CAS 20, (Foto zde)

č.2:  10.02.2020 Technická pomoc - odstranění stromů - v 06:06 byl naší jednotce opět vyhlášen poplach k odstranění spadaných stromů, tentokráte přes silnici z Merklína na Ptenín. Jednalo se zase o vzrostlé smrky vyvrácené silným větrem přes celou komunikaci a při pádu přetrhaly telefonní kabel. Stromy byly rozřezány pomocí motorové pily a silnice byla uklizena - JSDH Merklín CAS 20, (Foto zde)

č.3:  10.02.2020 Technická pomoc - odstranění stromů - ve 14:20 jsme znovu vyjížděli k odstranění spadlého stromů ze silnice z Merklína na Ptenín do Chobota. Tentokrát se jednalo o spadlý strom na most přes Merklínku, který poškodil i zábradlí na mostě. Strom byly rozřezány pomocí motorové pily a silnice byla uklizena - JSDH Merklín CAS 20

č.4:  10.02.2020 Technická pomoc - odstranění stromů - v 16:02 byl KOPIS PK vyhlášen již čtvrtý poplach k odstranění spadaných stromů, a opět přes silnici z Merklína na Ptenín, tentokráte na Srnčím vrchu. Jednalo se o několik vzrostlých smrků vyvrácených silným větrem přes celou komunikaci, které při pádu opět přetrhaly telefonní kabel. U těchto stromů uvízl i linkový autobus, který nemohl projet směrem do Ptenína. Stromy byly opět rozřezány pomocí motorové pily a silnice byla uklizena - JSDH Merklín CAS 20 (Foto zde)

č.5:  23.02.2020 Technická pomoc - odstranění stromu - v 16:31 byl naší jednotce KOPIS PK vyhlášen poplach k odstranění spadlého stromu přes silnici z Merklína na Ptenín. Strom byl vyvrácený silným větrem přes celou komunikaci a telefonní kabel. Strom byl rozřezán pomocí motorové pily a silnice byla uklizena - JSDH Merklín DA VW Transporter (Foto zde)

č.6:  14.03.2020 Technická pomoc - odstranění stromu - ve 13:08 byl KOPIS Plzeňského kraje vyhlášen poplach k odstranění stromu na elektrického vedení za Merklínským rybníkem směrem na Otěšice. Na místě události bylo zjištěno, že strom leží na telefonním vedení a ne na elektrickém. Příčinou pádu byl bobr, který strom porazil. S opatrností byl strom rozřezán pomocí motorové pily a uklizen - JSDH Merklín CAS 20  (Foto zde)

č.7:  15.03.2020 Požár, odpad, ostatní - v 5:58 ráno byl KOPIS PK vyhlášen poplach k požáru odpadu v obci Horušany. Jednalo se požár popelnice a vedle uskladněného dřeva. Na likvidaci požáru byly použity dva C proudy a hranice dřeva musela být rozebrána a dohašena za použití dýchací techniky - JSDH Merklín CAS 20HZS PS Přeštice, Policie ČR (Foto zde)

č.8:  08.08.2020 Technická pomoc - likvidace obtížného hmyzu - ve 10:54 byl KOPIS Plzeňského kraje vyhlášen poplach k odstranění nebezpečného hmyzu v chatkách u penzionu Zelený Háj. Jednalo se o několik sršních hnízd v několika chatkách, kde byli ubytovaní hosté i s dětmi. Ve všech případech byla použita chemická likvidace hmyzu pomocí hacičáku na hmyz a Biolitu - JSDH Merklín CAS 20  (Foto zde)

č.9:  08.08.2020 Technická pomoc - likvidace obtížného hmyzu - ve 18:23 byla naše jednotka vyslána odstranit roj včel, který se usadil ve sklenici u kontejnerů před bytovkou v ulici Na Výhledech. Sklenici i s rojem jsme naložili do sudu a poté na bezpečném místě zlikvidovali - JSDH Merklín CAS 20  (Foto zde)

č.10:  09.08.2020 Požár dopravní prostředky - v 11:58 byl KOPIS Plzeňského kraje vyhlášen poplach k požáru traktoru s balíkovačem a pole v Újezdci. Po příjezdu a místo události byl balíkovač již v plném rozsahu hoření, na likvidaci byl nasazen vysokotlaký proud z naší CAS, kdy se včasným zásahem podařilo uchránit traktor. Mezi tím dorazili další jednotky, které prováděli hašení pole i s balíky - JSDH Merklín CAS 20, JSDH Chudenice, JSDH Ptenín, HZS PS Přeštice, Policie ČR (Foto zde)

č.11:  26.08.2020 Technická pomoc - odstranění stromu - v 11:41 dopoledne byla naše jednotka vyslána k odstranění vyvráceného stromu přes silnici z Merklína na Staňkov. Strom byl vyvrácen silným větrem, visel přes celou komunikaci a na protější straně na telefonním kabelu. Strom byl opatrně rozřezán pomocí motorové pily a silnice byla uklizena - JSDH Merklín CAS 20

č.12:  11.10.2020 Požár popelnice, kontejner - ve 21:16 byl KOPIS Plzeňského kraje vyhlášen poplach k požáru kontejneru na papír u zdravotního střediska v Husově ulici v Merklíně. Na likvidaci požáru byl nasazen vysokotlaký proud z naší CAS, včetně ochlazování okolních kontejnerů - JSDH Merklín CAS 20DA VW TransporterHZS PS Přeštice (Foto zde)