Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zásahy 2024

č.1: 30.03.2024 Požár - lesní porost - ve 14:49 byl naší jednotce vyhlášen poplach kvůli požáru lesního porostu mezi obcemi Ptenín a Strýčkovice. Požár lesa se nacházel ve velmi špatně dostupném terénu Ptenínské hory, kde muselo být nataženo dlouhé útočné vedení až k požářišti o rozloze cca. 1,7 hektaru. Asi po 2,5 hodinách se podařilo požár lokalizovat a ještě několik hodin probíhalo dohašování skrytých ohnisek, která byla odhalována pomocí termokamery - JSDH Merklín CAS 20, JSDH Ptenín, JSDH Chudenice, JSDH Dnešice, JSDH Vřeskovice, JSDH Strýčkovice, HZS Přeštice, HZS Vyšetřovatel (Foto zde)

č.2: 31.03.2024 Technická pomoc - transport pacienta - ve 21:45 vyjížděla naše jednotka do Sokolské ulice na pomoc Zdravotnické záchranné službě PK při transportu imobilního pacienta se do sanitního vozu - JSDH Merklín DA VW Transporter

č.3: 06.04.2024 Technická pomoc - příprava plochy pro vrtulník LZS - ve 14:20 byl KOPIS PLK vyhlášen poplach k zajištění přistávací plochy pro vrtulník LZS K07 v důsledku srážky dvou motocyklů během motokrosových závodů. Těsně před výjezdem byl poplach naší jednotce a HZS Přeštice odvolán a událost předána jednotce JSDH Stod, která na motokrosu asistovala.

č.4: 06.04.2024 Požár - odpad, ostatní - v 16:09 byl naší jednotce opět vyhlášen poplach, tentokráte k požáru trávy na zahradě a  sena na hnojišti v důsledku neopatrnosti při pálení. Událost se obešla beze škody, shořela pouze stará sláma, jedna osoba se však nadýchala kouře a byla předána do péče záchranné službě - JSDH Merklín CAS 20HZS Přeštice, HZS Staňkov, ZZS PLK

č.5: 26.04.2024 Technická pomoc - příprava plochy pro vrtulník LZS - ve 13:54 byl KOPIS PLK vyhlášen poplach k zajištění přistávací plochy pro vrtulník LZS K07 při primárním zásahu v objektu Ptenínského mlýna. Vrtulník se ale tou dobou vracel z jiného zásahu a byl na místě velmi brzy po ohlášení události a tak byla naše jednotka prostřednictvím KOPISu zastavena těsně před výjezdem.

č.6: 27.04.2024 Požár - Průmyslové, zemědělské objekty, sklady - v 09:20 byl naší jednotce vyhlášen poplach kvůli požáru zemědělského objektu v obci Oplot. Již po cestě k zásahu jsme se z komunikace v radiostanicích dozvěděli, že se jedná o prověřovací cvičení organizované HZS Stanicí Přeštice a byl zvednut II. stupeň požárního poplachu. Na místě pak byla zřízena kyvadlová doprava vody z rybníka v obci Přestavlky - JSDH Merklín CAS 20DA VW TransporterJSDH Oplot, JSDH Dnešice, JSDH Přeštice, JSDH Dobřany, JSDH Vstiš, HZS Přeštice (Foto zde)